Voordelen van persoonlijke thuiszorg

datum: 30-05-16
"Bij Carespect zorgen of begeleiden maximaal vier personen een client"

Voordelen van persoonlijke thuiszorg

De bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben de Nederlandse zorg hard geraakt. Mede door de bezuinigingen op de thuiszorg wordt er nu minder persoonlijke thuiszorg geboden. Wat ons betreft erg jammer, want persoonlijke thuiszorg heeft veel voordelen. Niet alleen voor de cliënt, maar ook voor de zorgorganisatie zelf.

Een vast gezicht

Het grootste voordeel voor de cliënten is het feit dat zij telkens hetzelfde gezicht zien: ze worden elke keer door dezelfde zorgverlener geholpen en verzorgd. Cliënten vinden het vaak fijner als zij niet elke dag door iemand anders gewassen worden, maar één of twee vertrouwelijke gezichten hebben. Bij Carespect zorgen of begeleiden maximaal vier personen één cliënt. Hierdoor zal hij of zij altijd geholpen worden door vaste verzorgers of begeleiders.

Minder vereenzaming

Door persoonlijke thuiszorg raken cliënten die eenzaam zijn en weinig contact hebben met de buitenwereld ook meer uit hun isolement. Na een tijdje ontstaat vaak een band tussen de verzorger of verzorgster en de cliënt. Dit is niet alleen goed voor de psychische gezondheid van de cliënt, maar ook goed om op tijd gezondheidsproblemen of andere problemen bij de cliënt te kunnen signaleren en daar iets aan te kunnen doen. Een praatje met zijn of haar verzorger of begeleider kan voor iemand die weinig de deur uit komt een wereld van verschil maken.

Meer duidelijkheid bij verzorger

Een van de grootste nadelen volgens cliënten van thuiszorgorganisaties is dat zij telkens alles opnieuw moeten uitleggen omdat zij telkens andere verzorgers of begeleiders over de vloer krijgen. Dit zorgt na verloop van tijd voor veel frustratie en kost meer tijd dan nodig is. Carespect werkt met vaste zorgverleners waardoor cliënten elke keer verzorgd of begeleid worden door iemand die hen echt kent en gelijk aan de slag kan.

Nauwere samenwerking verzorger, huisarts en apotheek

Verder zorgt persoonlijke thuiszorg voor een nauwe samenwerking tussen de verzorger of begeleider, de huisarts en de apotheek. Vaste zorgverleners zien sneller veranderingen bij hun cliënt en kunnen daardoor sneller de huisarts of apotheker inschakelen. Ook kunnen zij de voorraad medicijnen goed in de gaten houden en inschatten wanneer er nieuwe medicatie moet worden gehaald.

Minder administratie en voorkoming misverstand

Voor de thuiszorgorganisatie zorgt persoonlijke thuiszorg ervoor dat er minder administratie is: een cliënt heeft vaste zorgverleners en daardoor is er geen continue wisseling van verzorgers en begeleiders. Dit voorkomt tevens dat er misverstanden ontstaan over de zorg van een bepaalde cliënt.

Kortom: persoonlijke thuiszorg werkt zowel voor de cliënt als de zorgverleners erg goed. Persoonlijke thuiszorg aanvragen? Dat kan via deze website. Vragen over persoonlijke thuiszorg beantwoorden wij graag via de contactpagina.

Deel dit met vrienden:
Share

Meer blogs

Bekijk

Wijkverpleegkundige in West-Brabant

Bekijk

Gehandicaptenzorg in West-Brabant

Bekijk

Persoonlijke verzorging in Bergen op Zoom

Bekijk

Ouderenzorg in Bergen op Zoom

Bekijk

Thuiszorg anno 2019

Bekijk

De maatschappij en mijn beperking

Bekijk

De gebroeders Kramers, drijvende krachten achter thuiszorgorganisatie CaRespect