Referenties CaRespect

Hier leest u hoe onze cliënten de samenwerking met CaRespect ervaren. Maak kennis met zes van onze cliënten die elk zorg nodig hebben op hun eigen manier.

Bianca

Mijn naam is Bianca Jansen. De reden dat ik bij CaRespect ben is, omdat ik al negen jaar multiple sclerose heb. Dit is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, dus geen spierziekte zoals veel mensen denken. Ik heb last van pijn in nek, armen/handen en romp. Het voelt aan alsof ik verbrand ben. Ook heb ik spasme in mijn romp, hierdoor heb ik vaak last van mijn ademhaling. Zo is er nog een lijst met klachten, maar die zal ik jullie besparen. Ik ben erg blij met CaRespect. Ze nemen me veel uit handen, waardoor ik energie overhoud voor leuke dingen.

Bedankt team CaRespect!

Laurien

Ik ben Laurien en door mijn MS gaan de dingen niet zoals ik wil. Vooral warme en benauwd weer speelt mij parten. Wat ik zo waardeer aan CaRespect is dat ze niet met ziekte bezig zijn, maar je zien als mens. In dit geval Laurien. Mede door de medewerkers van CaRespect ben ik mezelf weer meer gaan waarderen. Ik ben een leuk mens maar soms even niet. Er komen maar vier medewerkers bij mij. ‘s Ochtends om te helpen met douchen en ’s avonds om mij in bed te helpen. Ik heb een buikkatheter, omdat ik vorig jaar door de hitte bijna niet op mijn benen kon staan om steeds naar het toilet te moeten. En ik wil lekker kunnen doordrinken (warm water). De medewerkers van CaRespect helpen en houden mij op de been. Mede door hun positieve energie en hun oprechte aandacht. Bij hen voel ik gelijkwaardigheid. Ik leer van hen en zij leren van mij. Door mijn levenservaring en door het pad dat ik bewandel heb ik best wat te delen. En het is fijn om te kunnen delen, vooral als het gewaardeerd wordt. Ik ben niet voor niks docent en niveau 5 verpleegkundige, verplegingswetenschapper én mens.

Anneke

Ik ben Anneke en ben 53 jaar. Ik ben blind en zeer slechthorend. Daarnaast heb ik diabetes en reuma. Ik heb hulp nodig bij het douchen, het innemen van mijn medicijnen, het druppelen van mijn ogen en het spuiten van insuline. Hier helpt CaRespect mij bij. Ik heb leuk contact met de mensen van CaRespect. Binnenkort ga ik samen met een medewerker van CaRespect de vaardigheid vingers spellen leren aan de rest van het team. Hierdoor zal ik beter kunnen communiceren met de mensen die bij mij over de vloer komen. Ik onderneem ook leuke dingen met CaRespect, zoals boodschappen doen bij de Sligro of ergens gaan lunchen. Binnenkort word ik geopereerd aan mijn oren, en dat zal wel een zware periode voor me worden. Ik moet dan weer opnieuw leren horen. Daarom komt het vingers spellen ook goed uit. Het is fijn dat er meegedacht wordt met mij en ik hoop dat ik nog lang zorg mag krijgen van CaRespect en leuke dingen met hen kan doen.

Joey

Hallo, mijn naam is Joey. Ik ben 19 jaar en ik heb een visuele en lichamelijke beperking. Ik heb een aangeboren afwijking aan mijn oogbesturingssysteem waardoor mijn ogen automatisch naar boven rollen. Hierdoor kan ik mij moeilijk concentreren op een bepaald punt en zie ik geen diepte. Ook is een gedeelte van mijn hersenen verlamd. Mijn hersenen zijn niet in staat de juiste spanning aan de spieren door te geven en ze onderling op de juiste manier te laten samenwerken. Daarnaast kunnen mijn hersenen het signaal dat ze van mijn ogen krijgen niet goed verwerken, waardoor ik minder goed zie. Ik heb ook een afwijking aan mijn heupkom waardoor ik in een rolstoel zit. Met een steuntje kan ik nog goed rechtop zitten. Ik kan me niet zonder rolstoel voortbewegen.

Ik ben afhankelijk van zorg van CaRespect. CaRespect levert mij persoonlijke verzorging en begeleiding bij voorbeeld het douchen/aankleden en vrijetijdsbesteding. Ook ben ik met CaRespect op vakantie geweest naar Turkije en dit was een geweldige ervaring! Ik ben CaRespect heel erg dankbaar voor wat ze allemaal voor mij doen!

Bert

Hallo ik ben Bert en heb een druk leven achter de rug. Ik was druk met mijn werk en vrijetijdsbesteding en werkte als gespecialiseerd en gekwalificeerd fotolasser in de metaal. In mijn vrije tijd zocht ik graag de
Alpen op om daar te bergbeklimmen. Door een aantal gebeurtenissen in mijn jeugd en mij te storten op mijn werk, raakte ik overwerkt en depressief. Kort na het vaststellen van mijn depressie, ben ik opgenomen in het ziekenhuis om nieuwe medicatie te testen. Die nieuwe medicatie zou baat hebben bij mijn herstel. Door een legionellabesmetting, een foutieve inschatting of een vergissing is het fout gegaan met mijn nieuwe medicatie. Ik werd doodziek, kreeg hoge koortsen, moest vechten voor mijn leven, maar uiteindelijk ben ik er doorgekomen.

Mijn kleine hersenen zijn nu beschadigd. Door veel trainen, fysio en logopedie kan ik weer zelfstandig eten, drinken, spreken en bewegen. Bij een aantal dingen heb ik nog hulp nodig. Maar dit is meer omdat alles wat ik doe, daar moet ik over nadenken. Dit betekent wanneer ik een bak koffie op wil pakken, ik moet nadenken: til mijn arm op, spreid mijn vingers, vingers weer dicht, enz. Ook zie ik door 1 oog niks, dus ik zie geen diepte.

Dhr. Slits

Ik ben Harri Slits, 81 jaar oud en gepensioneerd huisarts. Ik ben een levensgenieter, houd van lekker eten/drinken, klassieke muziek en geniet van de rust in mijn huis. Vroeger hield ik altijd veel van fietsen en trok er graag op uit, niets was me te ver. Helaas komt ouderdom met gebreken waardoor mijn lichaam niet meer zo wil en ik nu ondersteuning nodig heb in mijn algemene dagelijkse levensbehoeften. Ik heb hulp nodig bij de ochtendzorg, bij het verzorgen van mijn katheter, medicatieverstrekking en bij het bereiden van mijn maaltijden gedurende de dag. ’s Ochtends heb ik opstartproblemen omdat mijn spieren dan nog stijf zijn, waardoor het lopen moeizamer gaat. Daarom loop ik lekker op m’n eigen tempo ;-) Ik ben blij dat ik zorg kan en mag ontvangen van een zorgorganisatie, CaRespect genaamd, waardoor ik nog zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen in mijn eigen vertrouwde omgeving. Ik behoud zelf de regie over mijn leven. CaRespect staat altijd voor me klaar, denkt met mij mee en ondersteunt mij daar waar nodig is. Ze behandelen je als volwaardig mens en dat kan ik van andere zorgorganisaties niet altijd zeggen.