Persoonlijke verzorging in Bergen op Zoom

datum: 14-06-19

In het woord thuiszorg zit het woord zorg. Hierdoor lijkt het alsof al onze cliënten medische hulp nodig hebben. Dat is niet zo. CaRespect levert ook persoonlijke verzorging. Wat dat inhoudt? Bij persoonlijke verzorging draait het uiteraard om verzorgen, maar vooral het persoonlijke is belangrijk.

Zelfstandigheid inleveren

Want laten we wel wezen, het is nooit leuk wanneer je zaken die bij jou horen niet meer zelf kunt en uit handen moet geven. Kleine dingen die een grote impact hebben. Dagelijkse handelingen die je vanzelfsprekend vond blijk je opeens of geleidelijk aan niet meer te kunnen. Dat is confronterend, frustrerend en vooral in het begin onacceptabel voor velen. Een deel zelfstandigheid inleveren betekent dat. Je wilt het aanvankelijk niet accepteren, maar uiteindelijk zal het moeten. De een zal dat eerder kunnen dan de ander. Ook dat is heel persoonlijk. 

Hulp bij dagelijkse handelingen

Hoe lastig en vervelend ook, gelukkig zijn daar oplossingen voor. Bij CaRespect bieden we persoonlijke verzorging aan iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij de verrichting van alledaagse handelingen. Denk hierbij aan aan- en uitkleden, naar de wc gaan of douchen dan wel in bad gaan. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij eventuele protheses of andere hulpmiddelen. Ook helpen we bij de verzorging van de innerlijke mens. Bijvoorbeeld tijdens de bereiding je favoriete ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Gezellig samen koffie drinken en kletsen over koetjes en kalfjes hoor hier ook bij.

Wederzijds respect

Verder is het wel zo fijn dat er iemand over de vloer komt die bij je past. Iemand die je vertrouwt, die jou aanvoelt en met wie je dingen kunt en wilt delen. Dat zit bij CaRespect wel goed en zijn we respectvol naar iedereen. Respectvol betekent dat wij met een klein team – maximaal 5 personen – persoonlijke thuiszorg leveren. De praktijk leert dat je zo een hechte band opbouwt en de meeste mensen het niet meer ervaren als zorg. Sterker nog: het voelt alsof een goede vriend(in) over de vloer komt en onze cliënten het niet ervaren als zorg. Zo blijft persoonlijke verzorging echt persoonlijk.

CaRespect ontlast uw naasten

Een prettige bijkomstigheid van het gebruikmaken van persoonlijke verzorging, is dat je daarmee anderen ontlast. Bijvoorbeeld familieleden en/of vrienden/kennissen. Ook voor hen zal dat even wennen zijn in het begin. Mensen vinden het vaak moeilijk om los te laten, maar iedereen zal er uiteindelijk het voordeel van inzien.

Robbert Kramers

Deel dit met vrienden:
Share

Meer blogs

Bekijk

Wijkverpleegkundige in West-Brabant

Bekijk

Gehandicaptenzorg in West-Brabant

Bekijk

Ouderenzorg in Bergen op Zoom

Bekijk

Thuiszorg anno 2019

Bekijk

De maatschappij en mijn beperking

Bekijk

De gebroeders Kramers, drijvende krachten achter thuiszorgorganisatie CaRespect

Bekijk

Iets voor mensen betekenen, elke dag…