Ouderenzorg in Bergen op Zoom

datum: 31-05-19
Bij CaRespect leveren we diverse thuiszorgdiensten. Een daarvan is ouderenzorg in Bergen op Zoom en Roosendaal. Wat omhelst dit begrip eigenlijk? Of beter, wie behoren tot deze doelgroep?

Ouderdom komt met gebreken, zei men altijd. En zegt men nog steeds. Want naarmate we ouder worden, worden we er niet gezonder op. In een tijd waarin ouderen gestimuleerd worden zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, is er vroeg of laat behoefte aan hulp. CaResepect biedt ouderenzorg in Bergen op Zoom en Roosendaal. Daaronder verstaan we bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, het aan- en uittrekken van steunkousen of het verzorgen van de boodschappen. Kortom, ondersteuning bij de dagelijkse handelingen die naarmate je ouder wordt minder vanzelfsprekend zijn. Maar wat is nu ouder?

Steeds ouder

Ouder is een relatief begrip. Een 12-jarige puber vindt iemand van 18 al oud, terwijl een 18-jarige iemand van 30 al bijna bejaard vindt (bij wijze van spreken). Een 50-jarige was nog niet zo lang geleden afgeschreven voor de maatschappij, nu zijn vijftigers de nieuwe dertigers. Feit is dat we met zijn allen gemiddeld steeds ouder worden. In 1966 lag de gemiddelde leeftijd van mannen op precies 71 jaar, die van vrouwen op iets meer dan 76 jaar. Vijftig jaar later, in 2016 werden mannen al gemiddeld bijna 80 jaar en vrouwen iets ouder dan 83 jaar. En de trend zet zich voort. De verwachting is dat Nederlandse mannen in 2050 in gemiddeld 85,6 jaar worden en Nederlandse vrouwen zelfs bijna 89 jaar!

CaRespect ouderenzorg

 

Nederland vergrijst

Op zich mooi dat we langer leven, maar dat betekent niet dat kwaaltjes, aandoeningen en ziektes ook langer op zich laten wachten. Zeker niet wanneer iedereen langer moet doorwerken en later met pensioen kan gaan. Tel daarbij het gegeven op dat iedereen sinds de invoering van de Wmo zo lang mogelijk thuis/zelfstandig moet blijven wonen en je snapt dat de vraag van ouderen naar thuiszorg toeneemt. Voor het gemak gaan we uit van mensen vanaf een jaar of 60. Wist je trouwens dat momenteel de helft van alle Nederlandse volwassenen 50 jaar of ouder is? En de vergrijzing gaat nog wel even door.

Ouderenverzorging op maat

Voor ons als CaRespect betekent dat er een groot beroep gedaan wordt op onze medewerkers. Zij zetten zich keihard in om zo goed mogelijke zorg te geven aan ‘al die bejaarden’. Bij langer thuis wonen is er ook een risico op eenzaamheid, zeker na verlies van een partner. Dat is óók (onze) ouderenthuiszorg van nu. Hoe oud je ook bent en welke behoefte je ook hebt, iedereen kan bij ons rekenen op respectvolle zorg. Wij zorgen dat onze cliënten energie overhouden voor de leuke dingen, terwijl wij de klusjes doen die voor velen lastig(er) zijn geworden.

Vertrouwde gezichten

Uit ervaring weten wij dat veel ouderen het op prijs stellen wanneer ze verzorgd worden door vertrouwde gezichten. Er zijn voorbeelden waarbij mensen te maken krijgen met tientallen verschillende verzorgers. Bij CaRespect streven we ernaar om de verzorging door maximaal vijf verschillende gezichten per cliënt te laten plaatsvinden. Deze maken ook nog eens deel uit van hetzelfde team. Zo weet je als client altijd wie er over de vloer komt. Alsof er vrienden langskomen. Dat gevoel willen wij geven.

Wil je meer informatie over ouderenzorg van CaRespect? Neem contact op en stel je vragen. Wij zullen ze beantwoorden.

Robbert Kramers

Deel dit met vrienden:
Share

Meer blogs

Bekijk

Wijkverpleegkundige in West-Brabant

Bekijk

Gehandicaptenzorg in West-Brabant

Bekijk

Persoonlijke verzorging in Bergen op Zoom

Bekijk

Thuiszorg anno 2019

Bekijk

De maatschappij en mijn beperking

Bekijk

De gebroeders Kramers, drijvende krachten achter thuiszorgorganisatie CaRespect

Bekijk

Iets voor mensen betekenen, elke dag…