De maatschappij en mijn beperking

datum: 21-02-18

Waar loop ik met mijn beperking tegenaan in de maatschappij?

Hallo allemaal, in deze blog wil ik het hebben over dagelijkse zaken waar ik met mijn beperking tegenaan loop in de maatschappij.

Een voorbeeld hiervan is wanneer ik op een terras zit en dat het personeel aan mijn begeleiding vraagt wat ik wil drinken. Of mensen vinden mij zielig omdat ik in een rolstoel zit. Ook loop ik soms tegen praktische zaken aan. Bijvoorbeeld drempels bij een café waardoor ik er niet binnen kan.

Verder is het op relatiegebied wel eens lastig. Dit komt doordat er weinig gelegenheden zijn voor mensen zoals ik. Dit is in het begin moeilijk te accepteren maar na een tijd went het wel. Verder frustreerde het vroeger dat ik dingen niet kon die anderen wel konden. Denk hierbij aan voetballen of buitenspelen. Maar hier leerde ik snel mee omgaan.

Een ander belangrijk ding wat lastig was is hoe mensen met mij omgingen. Denk hierbij aan het raar aankijken of een situatie waarbij je als een klein kind wordt behandeld. Die mensen bedoelen het meestal goed, maar ze hebben vaak geen idee wat voor indruk zij achterlaten bij degene met de beperking. Een voorbeeld hiervan is dat je ergens zit om wat te gaan drinken. Dan komt de bediening vragen wat je wil drinken, maar ze vragen het niet aan degene met een beperking terwijl die persoon heel goed zelf kan antwoorden.

Een ander voorbeeld is dat je vaak dingen of cadeaus krijgt waar je niks mee kunt. Denk hierbij aan een knuffelbeer of aan tienerkleding. En dat terwijl je al ouder bent. Dit vind ik nog een moeilijk gebied omdat ik degene die dit aan mij geeft niet wil teleurstellen.

Ik hoop dat jullie hierbij wat meer inzicht krijgen in wat het betekent om dagelijks met een beperking te moeten leven. Like dit bericht en dan zie ik jullie graag bij de volgende blog ?

Joey 

Deel dit met vrienden:
Share

Meer blogs

Bekijk

Wijkverpleegkundige in West-Brabant

Bekijk

Gehandicaptenzorg in West-Brabant

Bekijk

Persoonlijke verzorging in Bergen op Zoom

Bekijk

Ouderenzorg in Bergen op Zoom

Bekijk

Thuiszorg anno 2019

Bekijk

De gebroeders Kramers, drijvende krachten achter thuiszorgorganisatie CaRespect

Bekijk

Iets voor mensen betekenen, elke dag…