Joey terug naar school

datum: 27-06-16
''Zoals altijd kreeg hij het voor elkaar dat iedereen geïnteresseerd naar hem luisterde''

Vandaag moest een van onze cliënten, Joey van Beek, een presentatie gaan geven op het Kellebeek College in Roosendaal, over zijn beperkingen. Een medewerker van CaRespect die daar nog een opleiding volgt, vroeg of Joey haar wilde helpen. Zij moest een presentatie gaan geven over visuele beperkingen. In de bus ernaar toe vroeg ik aan hem of hij het spannend vond, waarop hij antwoorde dat hij het juist super leuk vond om te doen. “Juist door dit soort dingen te doen kan ik wat bijdragen aan de maatschappij.“

Aangekomen op het Kellebeek College mocht hij zijn verhaal gaan doen. Zoals altijd kreeg hij het voor elkaar dat iedereen geïnteresseerd naar hem luisterde. Het is natuurlijk ook heel interessant voor leerlingen van het Kellebeek College om verhalen te horen van iemand die alles zelf ervaart. Joey heeft over van alles verteld. De negatieve gevolgen kwamen aan bod, maar ook zeker de positieve gevolgen werden besproken. De kracht van Joey is dat hij zich vooral op die dingen richt. Veel grappige verhalen wist hij te vertellen. Zo kwam hij met een voorbeeld dat hij ooit eens met zijn elektrische rolstoel van een dijk in Tholen is gereden. Hij had toen verschillende breuken in zijn benen. Op dat moment was het natuurlijk niet fijn, maar hij zegt zelf; “als ik er nu aan terug denk lach ik me kapot.” Dit deed hij dan ook in de klas waardoor hij de hele klas aan het lachen maakte.

Joey vond het super leuk om zijn verhaal te mogen vertellen aan mensen die er wat van kunnen leren. Hij wilt dan ook heel graag dat CaRespect hem betrekt bij de verdere plannen om in de toekomst gastlessen te gaan geven op scholen. Op deze manier voelt Joey zich betrokken bij CaRespect en heeft hij toch weer een hele mooie bijdrage geleverd aan de maatschappij.

Deel dit met vrienden:
Share

Meer blogs

Bekijk

Wijkverpleegkundige in West-Brabant

Bekijk

Gehandicaptenzorg in West-Brabant

Bekijk

Persoonlijke verzorging in Bergen op Zoom

Bekijk

Ouderenzorg in Bergen op Zoom

Bekijk

Thuiszorg anno 2019

Bekijk

De maatschappij en mijn beperking

Bekijk

De gebroeders Kramers, drijvende krachten achter thuiszorgorganisatie CaRespect